AltraCura - Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Behandeling

Veelgestelde vragen

AltraCura Algemeen

Hoe meld ik me aan?

Bij AltraCura kun je terecht voor begeleiding van psychische problemen.

Bij begeleiding is zorg en hulp de insteek.

Begeleiding

In Nederland is de zorg nu vaak per gemeente geregeld. Als jij hulp wilt krijgen bij jou thuis, moet je bij je eigen gemeente aankloppen. Meestal is dat bij een ‘Wmo-loket’. 

Sommige mensen vinden het erg moeilijk om een Wmo-loket bij hun eigen gemeente te vinden of om te vertellen welke problemen er zijn. Is dat bij jou ook het geval? Geen zorgen, AltraCura kan je ook hierbij helpen.  Neem voor meer informatie contact op met kantoor: 046-4008009.

Als je voortdurend (langdurige) zorg nodig hebt, kun je met een Wlz indicatie hulp krijgen van AltraCura. Wij leveren alleen begeleiding als modulair pakket thuis (MPT) in de sector verstandelijke gehandicapten (VG). 
Als je al een Wlz indicatie hebt, neem dan contact op met ons om samen de mogelijkheden te bespreken. Telefoonnummer: 046-4008009.
Als je nog geen Wlz indicatie hebt, dan kun je deze aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor een Wlz-aanvraag is een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig, (medische) gegevens over jouw situatie en indien aanwezig een zorgplan. Dit kan digitaal via www.ciz.nl verstuurd worden, maar het is ook mogelijk om per post een aanvraag te doen.

Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, dan kun je contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

.

Kan ik mijn eigen hulpverlener kiezen?

De werkwijze van AltraCura begint bij de gedachte dat ieder mens uniek en waardevol is. Vanuit die gedachte werken, betekent dat de hulpverlening moet aansluiten bij de persoon en niet andersom. Deze werkwijze motiveert ons om te blijven kijken naar de mens achter de hulpvraag en geeft ons de opdracht om doeltreffend te werk te gaan zonder daarbij het grotere geheel uit het oog te verliezen.

Wanneer je een indicatie hebt, word je gekoppeld aan een begeleider. Een klik tussen jullie is hierbij belangrijk. 

Hoe werkt AltraCura?


Als je bij ons aanklopt voor begeleiding, kijken wij met je mee hoe we met je hulpvraag het beste aan de slag kunnen. Soms zijn hier aanvullende regelzaken voor nodig, zoals het aanvragen van een indicatie. Ook hier helpt AltraCura je bij.

 
Als je in het bezit bent van een indicatie word je gekoppeld aan een begeleider. Deze professional kijkt samen met jou naar wat je graag wilt bereiken: misschien wil je leren beter grenzen aan te geven naar je kinderen. In gezamenlijkheid met je begeleider bepaal je zo een aantal doelen. En daar ga je dan samen aan werken.

 

Kosten en vergoeding

Begeleiding

Er zijn verschillende manieren om begeleiding van AltraCura te krijgen. Of via de gemeente (Wmo, jeugdhulp) of via een Wet langdurige zorg(Wlz) indicatie.

Eigen bijdrage via de gemeente (Wmo, jeugdhulp)

Als je Wmo hulp ontvangt, betaalt u een eigen bijdrage. Voor 2020 is dit bedrag maximaal €19.00 per maand. Voor meer informatie kun je kijken op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Eigen bijdrage via Wlz-indicatie

Als je 18 jaar of ouder bent, betaal je een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend en geadministreerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van begeleiding via 046-4008009.

 

 

Hoe lang is de wachttijd?

De vraag naar begeleiding die AltraCura aanbiedt, is groot. Maar dat wil niet zeggen dat er een lange wachttijd is voordat je kunt starten met je begeleiding! We doen ons best om onze cliënten zo snel mogelijk te laten starten. 

Wil je weten hoe lang het duurt voordat je met je begeleiding bij ons kunt starten? Klik op de de link van begeleiding of neem contact op met het secretariaat.

Begeleiding: te bereiken via 046-4008009 of klik op deze link voor de actuele wachttijden.

 

 

Direct hulp nodig?

Dit geldt voor cliënten die begeleiding aan huis krijgen:
Als je cliënt bij AltraCura bent en je hebt dringend hulp nodig, dan kun je altijd bellen naar het secretariaat 046-4008009.

Veelgestelde vragen