AltraCura - Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Behandeling

Over ons

AltraCura betekent ‘andere zorg’ in het latijn. Deze naam weerspiegelt onze visie op hulpverlening. Er is in deze maatschappij weinig plek voor zaken die ‘afwijken’ en voor mensen die niet meekomen met de maalstroom van onze maatschappij. We kunnen wel stilstaan bij de onmogelijkheden en de hardheid van de samenleving, maar AltraCura kijkt juist naar wat wél kan. Wij zijn nogal eigenwijs en stemmen de zorg af op de behoefte. Want ieder mens is uniek en waardevol. Zo verleggen we de grenzen van de zorg rondom de meest kwetsbare mensen. 

AltraCura is ontstaan uit het gedachtegoed van drs. Annemie Heuvelmans, na een succesvolle en uitgebreide loopbaan in de zorg als psychologe en bedrijfskundige. Het bevreemdde haar dat er destijds weinig tot geen (ambulante) zorg beschikbaar was voor mensen met ernstige en complexe psychiatrische problematiek. Met een intense passie voor het vak bestuurt Annemie Heuvelmans AltraCura sinds 2009. En dankzij een gezonde portie eigenzinnigheid en bezieling is AltraCura inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste categorale ggz-aanbieders in heel Limburg. De bundeling van talentvolle begeleiders, behandelaars en ondersteunend personeel zorgt ervoor dat de originele en bevlogen kijk op hulpverlening een sterk fundament heeft gekregen binnen de organisatie. 

AltraCura verzet zich tegen stigmatisering van psychiatrische aandoeningen en maakt zich sterk voor de ontwikkeling van het vak ‘gespecialiseerde thuisbegeleiding’. 

Over ons