AltraCura - Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Behandeling
Sluiten
Een dag uit het leven van...

Een dag uit het leven van...

Om 08.00 is het weer zover, de dag start aan de Gewandeweg 5 te Geleen. De lunch wordt in de koelkast gelegd en de drankfles wordt voor de eerste keer gevuld met water. Na het opstarten van de laptop begint het verwerken van e-mails, het lezen van diverse nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en onder meer het bijhouden van alle “vraag & antwoord”- wijzigingen van lopende contracten en/of aankomende aanbestedingen. Ondertussen is er telefonisch contact geweest met opdrachtgevers om afspraken in te plannen met enkelen en om te vernemen wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Om 10.00 is de eerste afspraak. Deze is samen met de bestuurder en vindt plaats op onze locatie. Na het overleg hebben we weer nieuwe ideeën en huiswerk voor samenwerkingsverbanden voor aankomende aanbestedingen zoals de Crisishulp Jeugd in Zuid-Limburg. Wij leveren bijvoorbeeld geen 24-uurs ondersteuning en geen “bedden”, dus samenwerkingspartners zijn noodzakelijk om een oplossing te bieden aan de jeugdigen die onze ambulante ondersteuning kunnen gebruiken.

Alleen neem ik even de tijd voor een verse bak sla met salade omdat de gebruikelijke gezamenlijke pauze benut moet worden voor de reis naar de eerste externe afspraak van vandaag.

Ik ga op werkbezoek bij een aanbieder van groepsactiviteiten. Diverse gemeenten geven namelijk een “arrangement/profiel/traject” als indicatie. Onderdeel van zo’n indicatie kan groepsbegeleiding zijn en dat biedt AltraCura niet. Ook op dit vlak zijn dus samenwerkingspartners/onderaannemers nodig. Vandaag naar een aanbieder in gemeente Peel & Maas, het is een nuttig en aangenaam bezoek maar geeft wat bedenkingen over mogelijkheden om verder samen te werken.

Vervolgens door naar het gemeentehuis in Horst. Hier is, strategisch op deze locatie omdat er hierna een overleg met de gemeente staat gepland, een overleg met een vertegenwoordiging van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ). Ook een organisatie die eventueel groepsbegeleiding kan bieden en als samenwerkingspartner kan dienen. Voordeel van deze organisatie is dat het als coöperatie heel veel aangesloten locaties heeft en er met één overeenkomst direct meerdere oplossingen in heel Limburg gevonden zijn. De CLZ staat hier positief tegenover, zij hebben al vergelijkbare afspraken met andere aanbieders en er wordt binnenkort een concept overeenkomst gemaakt.

Samen met de collegae van CLZ ga ik vervolgens in Horst door naar het knelpuntenoverleg waarbij AltraCura is aangesloten met 7 andere partijen. We hebben de afgelopen zomer diverse afspraken gehad, ook in kleinere groepen, dus vandaag tijd om alles bij elkaar te leggen en te bespreken welke contractuele wijzigingen de gemeente eventueel zou kunnen gaan doorvoeren per januari 2019. Het is een goede samenwerking, waarin AltraCura weer eens onder de aandacht is gebracht bij de Noord-Limburgse gemeenten en waarin meegedacht is in constructieve wijzigingen.

Het overleg is ten einde om 18.30 waarna de werkdag kan worden afgesloten met een terugreis naar Geleen.


Contractmanager
AltraCura