AltraCura - Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Behandeling

Aanmelden, intake en adviesgesprek

Als je je wilt aanmelden bij AltraCura, heb je een verwijzing van je huisarts nodig. De huisarts kan voor de verwijzing het verwijsformulier AltraCura SGGZ op onze website invullen. De huisarts kan ook zelf een verwijsbrief maken. In deze brief beschrijft de huisarts wat de problemen en klachten zijn. De huisarts kan deze brief naar ons toesturen, per mail of per post.

Zodra wij die verwijsbrief binnen hebben, nemen wij contact op voor het plannen van een intake (inteek). 

Intake

De intake bij ons bestaat uit één of meerdere gesprekken. We spreken dan samen met jou over je klachten en proberen te ontdekken wat er aan de hand zou kunnen zijn. In deze intakefase laten we je ook enkele vragenlijsten invullen. Het is belangrijk die goed in te vullen. Bij de volgende afspraak neem je die vragenlijst samen met je behandelaar door. Als het nodig is helpen we je ook bij het invullen van de vragenlijsten.

Ook spreken we soms, als jij dat goed vindt, met belangrijke mensen om je heen, zoals je partner of je begeleider.

Als de intakefase erop zit, bespreken we de uitkomsten van de intake in ons team. Ons team is multidisciplinair samengesteld.  Dat betekent dat er mensen met een verschillende achtergrond en deskundigheid in het team zitten. Dit team bekijkt gezamenlijk wat er aan de hand is en welke behandeling er nodig is. Dit werken zij uit in een behandelplan. 

Behandelplan

Daarna volgt met jou een adviesgesprek. In dit gesprek bespreken we met jou de resultaten van de intake en stellen we een behandelplan voor. In dit behandelplan staat beschreven hoe wij jou kunnen helpen. In dit plan leggen we ook afspraken vast over wat we van jou verwachten tijdens de behandeling, maar er staat ook in wat je van ons mag verwachten.   

Aanmelden, intake en adviesgesprek