AltraCura - Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Behandeling

Hoe kan ik hulp aanvragen?

Er zijn twee manieren om begeleiding van AltraCura aan te vragen. Of via de gemeente (Wmo, jeugdhulp) of via een Wet langdurige zorg indicatie (Wlz-indicatie). Hieronder leggen wij deze uit.
 

Hulp aanvragen via de gemeente. Hoe doe ik dat?

1) Contact met de gemeente waarin je woont 

In Nederland is de zorg nu vaak per gemeente geregeld. Als jij hulp wilt krijgen bij jou thuis, moet je bij je eigen gemeente aankloppen. Meestal is dat bij een ‘Wmo-loket’. Als je hulp zoekt bij de opvoeding van je kinderen, dan is het Centrum voor Jeugd en Gezin een loket waar je terecht kunt. Hulpverleners die voor de gemeente werken, kijken met jou mee welke hulp het beste is voor jouw probleem.  

2) Help, ik weet niet waar ik moet beginnen!  

Sommige mensen vinden het erg moeilijk om een Wmo-loket te vinden of om te vertellen welke problemen er zijn. Heb jij dat ook? Geen zorgen, ook hierbij kan AltraCura je helpen. Neem dan contact op met ons: 046-4008009.

3) Het keukentafelgesprek 

Om te bepalen welke hulp het meest geschikt voor jou is, houden de meeste gemeenten een ‘keukentafelgesprek’. Bij jou thuis praat je dan met iemand van dat Wmo-loket. Die stelt je vragen over de dingen waaraan je wilt gaan werken. Ook krijg je de kans om zelf te vertellen wat je graag wilt. 

4) Indicatie 

Degene met wie je het keukentafelgesprek hebt gehad, gaat overleggen en laat je na een paar weken het ‘besluit’ weten: je krijgt te horen op hoeveel zorg jij recht hebt. Zo’n besluit heet een ‘indicatie’. Met een indicatie op zak, mag je zorg krijgen van een instantie als AltraCura. 

5) In zorg 

Als je in het bezit bent van een indicatie, dan kan de hulpverlening vanuit AltraCura starten. Soms duurt het even voordat een indicatie wordt afgegeven. Ook verschilt het per gemeente wat een indicatie inhoudt. Ook hierbij kan AltraCura helpen. Neem voor vragen of advies contact op met AltraCura: 046-4008009

 

Hulp aanvragen via de Wlz. Hoe doe ik dat?

Als je voortdurend (langdurige) zorg nodig hebt, kun je met een Wlz indicatie hulp krijgen van AltraCura.

Wij leveren alleen begeleiding als modulair pakket thuis (MPT) in de sector verstandelijke gehandicapten (VG).

Ik heb een Wlz indicatie.

Als je al een Wlz indicatie hebt, neem dan contact op met ons om samen de mogelijkheden te bespreken. Telefoonnummer: 046-4008009.

Ik heb nog geen Wlz indicatie.

Als je nog geen Wlz indicatie hebt, dan kun je deze aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor een Wlz-aanvraag is een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig, (medische) gegevens over jouw situatie en indien aanwezig een zorgplan. Dit kan digitaal via www.ciz.nl verstuurd worden, maar het is ook mogelijk om per post een aanvraag te doen.

Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, dan kun je contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op: 046-4008009.

 

Hoe kan ik hulp aanvragen?